Presentació de Barcelona en Comú al Coll

4 de Desembre de 2014, a les 19h

Centre Cívic del Coll-La Bruguera

Ponents:

Gala Pin

Segon acte de presentació de Guanyem Barcelona als barris del nord del districte de Gràcia. Aquest cop al barri del Coll.

A diferència del primer acte a Vallcarca, en aquest es va proposar un format més obert a la participació veïnal. Una breu intervenció inicial de la Gala Pin va donar peu a tres rondes d’intervencions de les 32 persones assistents, amb un total de 27 torns de paraula.

Alguns exemples de les preocupacions mostrades pels veïns del barri són la misèria quasi estructural de molts avis i àvies, l’especulació urbanística a la zona de la Farigola i l’analfabetisme funcional de molta gent gran respecte a Internet.

Altres intervencions van expressar la inquietud per la privatització de sectors de la Sanitat, l’Educació i la gestió de l’Aigua, i per la reducció d’ajuts als Serveis Socials que ha fet el Govern Municipal d’en Xavier Trias.

També hi va haver un bon grapat d’intervencions al voltant del futur de Guanyem: la seva estructura i la confluència amb partits constituïts com a tals, com ICV, EUiA i CUP, o encara en fase de consolidació, com Procés Constituent i Podemos. S’insistí bastant en per què ICV sí conflueix amb tots els esmentats i en canvi no la CUP.

Es van posar per escrit les propostes i preocupacions manifestades i es van recollir enquestes i adreces de persones que volen estar informades, tancant així una profitosa reunió.