Des de Gràcia en Comú valorem positivament la tasca que es fa des de diferents espais autogestionats dels barris del nostre districte. Per sobre de possibles diferències ideològiques o de la valoració d’alguna activitat concreta, entenem que aquesta activitat forma part de la voluntat de transformació social des de la participació popular.
Aquest és el cas del Casal Popular Tres Lliris, on joves del barri s’autoorganitzen per desenvolupar iniciatives socials, culturals o lúdiques.
En aquest sentit, i assabentats del seu possible desallotjament en les pròximes hores o dies, només podem mostrar el no rebuig al mateix.
Des de la institució, els consellers de Gràcia en Comú intenten des del primer moment ajudar mitjançant el diàleg directe amb totes les parts involucrades. Malauradament, i més en casos com aquest, el marge d’actuació institucional és més limitat del que voldriem. I des del carrer estem i estarem al costat d’aquells i aquelles que lluiten per una ciutat al servei de les persones i no dels interessos especulatius.
Equip Coordinador de Gràcia en Comú
Gràcies per la nota dels consellers de Gràcia referent al possible desallotjament del casal Tres Lliris i pel reconeixement del treball que porten a terme els casals “populars”.
N’hi ha prou? El nou consistori del districte de Gràcia, és una invitació, s’hauria d’implicar en trobar altres respostes amb altres plantejaments més socioeconòmics, més encara, quan la propietat d’aquest local va ser fruit d’un procés de “subasta”. Una nova política exigeix, sovint, cercar nous procesos democràtics encara que signifiquin certes incomoditats polítiques i socials.