Tot el suport a l’Atenció Primària

Una de les coses que ha fet visibles la #Covid-19 és la manca de recursos en els serveis d’Atenció Primària, CAPs, familiarment coneguts per les veïnes i veïns.

La pandèmia també ha obligat a destinar força recursos humans de l’AP que han ‘trastocat’ els serveis, com son les visites presencials, l’atenció del/la professional de referència. A més aquesta pandèmia ha generat als CAPS un increment de noves tasques (atenció a les persones grans de les residències, ser referents en tots els centres educatius…).

El passat 31/10 la campanya #jodenuncio era un SOS a l’AP. Però aquest SOS ve de lluny, des de les grans retallades del 2008 que encara estan passant factura.

Gràcia en Comú estem ben compromeses en el suport a l’Atenció Primària. Ja al desembre 2018, a proposta nostre, el Consell plenari de Gràcia aprovà una declaració en defensa de l’Atenció Primària i per un reconeixement i finançament adequat.

El darrer Consell de Salut de Gràcia ha donat tota la centralitat als CAPs, organitzant la intervenció de les direccions dels quatre centres d’atenció primària per a conèixer de primera mà, la situació i les condicions en que estan treballant les professionals i les mancances.

Cal estar amatents, doncs l’atenció primària és la porta d’entrada de la població a l’atenció sanitària i la seva defensa és imprescindible en la defensa de la sanitat pública. Seguim!

 

Àngels Tomás

Consellera de BComú – Districte de Gràcia

 

Lectura recomanada: “El pla d’enfortiment de l’atenció primària de Catalunya es queda curt” . Diari de la Sanitat. 09-09-2020.