Record per al company “comuner” Lluís Brau


El passat 26 d’abril es van lliurar els XXIII Premis Vila de Gràcia. Totes les persones i entitats guardonades, en les seves diferents categories, han estat ben merescudes. Des de Gràcia en Comú el reconeixement a totes i cadascuna d’elles. Estem especialment  contents pel Premi d’honor a títol individual atorgat al nostre estimat company Lluís Brau, urbanista en favor de ciutats més sostenibles, amb molta estima per Gràcia.

Aquí, el nostre record particular.

Nascut al barri de Gracia de Barcelona, vivint a la plaça de la Virreina, de professió arquitecte, urbanista, amb treballs a nivell de Barcelona i internacional,  ciutadà activista treballant incansablement per unes ciutats mes sostenibles i saludables. Un molt bon professional, una bona persona i amic, defensor aferrissat i tossut de les seves propostes.

 

Ja fa molts anys, quan encara  no estava de moda la participació ciutadana en les polítiques de l’administració pública, ja va proposar un “Pla Especial , Reforma Interior (PERI)” del seu barri de Gracia. Després va participar al procés ciutadà de definició de la nova plaça Lesseps: “Una nova plaça Lesseps es possible”. Defensor de la bicicleta, reivindicada per ell (i no realitzada) a la reforma de  General Mitre i Travessera de Dalt. Guanyador amb el seu equip del premi del concurs de l’associació de veïns i comerciants “Com fer créixer la plaça Lesseps” amb el projecte d’un Centre de Barri (esportiu i cívic) al costat de l’església de la plaça (que no s’ha fet). Participant i assessorant activament a la plataforma “Gracia cap on vas” en les reivindicacions i propostes del “Pla d’usos”, la oposició al hotel  en l’antic Deutche Bank, i en el debat contra les reformes proposades del mercat de l’Abaceria.

 

Sobre tot els seus valors eren d’una política i un urbanisme al servei de la lluita per una ciutat i uns barris més eficaç, justa, segura, saludable i sostenible. Amb una planificació de la  mobilitat urbana amb  accions radicals per la pacificació del transit (de cotxes i  motos). Col·laborador i viatger incansable en l’assessorament i lideratge d’aquests valors a ciutadans i administracions de mots països.

 

El Lluis, amb aquests valors i amb la seva feina, va ser soci actiu d’associacions veïnals i darrerament de Barcelona en Comú del seu estimat barri de Gracia. Gracies amic, seguirem amb la teva feina.