Quatre anys de mandat (2015-2019) a Gràcia

Quatre anys posant el centre de la política municipal la defensa dels drets socials i el feminisme, posant ordre a la massificació turística i construïnt barris per viure.

DEFENSEM ELS DRETS BÀSICS, EN ESPECIAL DELS MÉS VULNERABLES

Hem creat un Punt d’Assesorament Energètic (PAE) per evitar talls de subministraments i lluitar contra la pobresa energètica, on han estat ateses 563 persones de gener a setembre del 2018.
A Gràcia s’han otorgat 3.047 ajuts per cobrir despeses de lloguer des del 2015 i l’Oficina d’Habitatge aten més de 1.000 persones al mes.
Hem impulsat serveis específics per processos de desnonament i contra abusos immobiliaris.
Els imports per “beques menjador” han augmentat i ara arriben a més famílies.
Fem créixer el projecte comunitari “Radars”, destinat a persones grans que viuen soles de manera no volguda, a Vallcarca i el Coll.

POSEM ORDRE A LA MASSIFICACIÓ TURÍSTICA

On abans només hi havia turisme massiu fora de control, hem aprovat el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics per posar fre a la construcció d’hotels. Hem obert 1064 expedients contra la xarxa dels pisos turístics il·legals, del quals 183 ja son tancats.
Vam aprovar un pla d’usos per decréixer paulatinament els locals de restauració al nucli històric de la Vila i el Camp d’en Grassot.

PRIORITZEM LA SALUT I L’EDUCACIÓ

Gràcia ha deixat de ser l’únic districte sense CUAP (Centre d’Urgències d’Atenció Primària) obert les 24 hores.
Hem remunicipalitzat escoles bressols i hem obert de noves. Ampliem l’oferta d’escola pública amb l’escola Teixidores de Gràcia i reservem un solar per la construcció de l’institut de Vallcarca.

FEM BARRIS PER VIURE I MILLOREM LA MOBILITAT

Treballem per fer uns barris més amables, pacificant carrers i ampliant voreres.
Hem renovat la flota de busos, implantat la nova xarxa de bus i recuperant els busos de barri els caps de setmana. Ampliem la xarxa de carril bici com mai i estenem el Bicing a Vallcarca i la Salut. Hem apostat per la unió del Tramvia, un projecte de sentit comú.
Hem treballat amb el moviment veïnal per salvar les casetes del Carrer Encarnació i l’Alzina, i transformar-les en equipament, habitatge públic i espai verd per al barri.

SOM UN DISTRICTE FEMINISTA I ANTIFEIXISTA

Internalitzem i augmentem el personal del Punts d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD) i del Serveis d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) per dones maltractades.
S’ha introduït, a totes les festes majors i espais de festa massius, la campanya i el treball a peu de carrer contra les agressions sexistes. I ja tenim un protocol propi, elaborat col·lectivament, per la Festa Major de la Vila.
Visibilitzem més les grans dones gracienques a l’espai públic amb els Jardins de Maria Mullerat i el passatge d’Isabel Vicente.
Hem retirat totes les plaques franquistes dels nostres carrers i tancat per fi la llibreria feixista Europa. També hem recuperat el nom popular de la plaça del Cinc d’Oros a la Diagonal amb Passeig de Gràcia.